Iki 2030 m. „Jeep” išplės asortimentą Europoje: sąraše ir būsimas „Land Rover Defender” konkurentas

Amerikiečių prekės ženklas „Jeep”  priklauso automobilių pramonės milžinei „Stellantis”: Carsalesbase” duomenimis, sausio-lapkričio mėnesiais (naujesnių duomenų kol kas nėra) Senojo pasaulio „Jeep” dileriai pardavė 92 277 automobilius, t. y. 22,5 % mažiau nei per 11 praėjusių metų mėnesių. „Jeep” ketina pagerinti savo rezultatus Europoje plėsdamas modelių gamą.

Iki 2030 m. Europos rinkai „Jeep” ketina pradėti kurti ir gaminti tik elektra varomas transporto priemones. Tikimasi, kad iki to laiko gamą sudarys septyni modeliai, įskaitant naująjį elektrinį krosoverį „Jeep Avenger”, „Renegade 4xe”, iš tinklo įkraunamą hibridinį „Compass 4xe” ir šiais metais pasirodysiantį naująjį iš tinklo įkraunamą hibridinį „Grand Cherokee 4xe”.

Taip pat šiame sąraše atsiras naujokas -„Land Rover Defender” konkurentas. Tai brutualus Recon visureigis, kurį amerikiečių kompanija pristatė praėjusio rudens pradžioje. Britų „Autocar” duomenimis pilnai elektrinis „Jeep” vietos rinkoje pasirodys 2025 metais.

Anot leidinio „Jeep Recon” bus sukurtas ant modulinės platformos STLA Large, kurią sukūrė automobilių milžinė „Stellantis”. Kaip pasakojo Europos padalinio vadovė Antonella Bruno, naujasis visureigis netaps „žaliąja” alternatyva „Wrangler”: jis bus šiek tiek mažesnis ir markės hierarchijoje bus vienu laipteliu žemiau. Dabartinio penkiadurio „Wrangler” ilgis yra 4882 mm, plotis – 1894 mm, o aukštis – 1828 mm.

Pasak Antonellos Bruno, „Jeep” ketina aktyviai plėtoti savo „žaliąją” kryptį, tačiau Jungtinėje Karalystėje ir Europoje jie „Land Rover” nelaiko konkurentu. Ateityje šis prekės ženklas planuoja konkuruoti dėl klientų su „Volkswagen” ir „Mini”. Anksčiau buvo pranešta, kad naujo „Jeep” modelio – elektrinio visureigio „Jeep Recon”  gamyba JAV prasidės 2024 m.

Praėjusių metų rugsėjį pristatytas „Jeep Wagoneer S” bus dar vienas naujas elektrinis automobilis šios markės gamoje. Jis taip pat bus sukurtas „Stellantis” STLA Large platformos pagrindu ir bus pradėtas gaminti 2024 m. Gamintojas žadėjo šiam visureigiui keturių varančiųjų ratų pavarą (akivaizdu, kad modelyje bus sumontuota dviejų variklių jėgainė), jo bendras galingumas viršija 600 arklio galių. Pagreitėti iš vietos beveik iki „šimtuko” (iki 97 km/val.) prireiks 3,5 sekundės. Teigiama, kad vienu įkrovimu įkrauto automobilio rida – apie 643 km.

Verta paminėti, kad kitose „Jeep” svarbiose rinkose modelių asortimentas bus ekologizuojamas lėčiau. Pagal planą iki 2030 m. JAV elektromobiliai sudarys tik 50 % markės pardavimų, o kitą pusę vis dar užims angliavandeniliniai modeliai (įskaitant hibridus). Nedidelis baterijomis varomas krosoveris „Avenger” iš vis nebus parduodamas namų rinkoje JAV.

Pasidalink