Žvilgsnis pro rombo skylutę: „Renault“ atskleidė naujojo elektrinio „4 E-Tech“ dizaino užuominų

Populiariausias pasaulyje prancūziškų automobilių gamintojas „Renault“ nenustoja stebinti savo gerbėjų. Dar šį rudenį jų laukia staigmena. Jau spalio 14-ąją Paryžiuje vyksiančioje automobilių parodoje „Renault“ pristatys naują kompaktišką elektromobilį „4 E-Tech“, kuris yra tarsi aliuzija į legendinį prancūzų gamintojo praėjusio amžiaus 7-ojo dešimtmečio pradžioje pasirodžiusį kūrinį. Prieš pat oficialų automobilio pristatymą kūrėjai atskleidė keletą išorės dizaino nuotraukų, kuriose užfiksuota jo charizma ir meistriškas klasės bei patogumo derinys.

Universalus kaip ir pirmtakas

1961-aisiais pasirodęs „Renault 4“ sukėlė revoliuciją automobilių rinkoje. Tai buvo pirmasis „Renault“ šeimos automobilis su priekyje sumontuotu varikliu. Jis neturėjo transmisijos tunelio, todėl jo grindys buvo visiškai lygios, o tai užtikrino tiek didesnę erdvę, tiek komfortą.

„Renault 4“ tapo išskirtinai erdviu ir išradingu automobiliu, skirtu važinėti mieste ar už jo ribų tiek darbo reikalais, tiek savaitgalio išvykų metu ar netgi leistis į ilgas atostogas. Tai buvo savo laikmečio automobilis, kuris puikiai tiko besikeičiančioje visuomenėje. Tą įvertino ir vairuotojai. Šis automobilis per vieną naktį tapo populiariausiu automobiliu daugiau nei 100 šalių, o „Renault“ pagamino daugiau nei 8 milijonus „Renault 4“ modelio vienetų.

Savo ruožtu naujasis įpėdinis, elektrinis „Renault 4 E-Tech“ yra toks pat universalus kaip ir jo pirmtakas. Jis taip pat atitinka savo laikmetį – yra visiškai elektrinis, akimirksniu sužavi ir yra šiuolaikiškas.

Į B segmentą orientuotas „Renault 4 E-Tech“ yra 4,14 m ilgio. Jame naudojama ta pati „AmpR Small“ platforma kaip ir „Renault 5 E-Tech electric“ modelyje, kurios pagrindas suprojektuotas siekiant užtikrinti geriausią šios klasės vidaus erdvę, bekompromisį judrumą bei komfortą.

Elektrinis „Renault 4 E-Tech“ bus gaminamas Mobeže, Prancūzijoje, o prekybos salonuose pasirodys 2025 m.

Pirmieji oficialūs vaizdai

Artėjant oficialiai „Renault 4 E-Tech“ premjerai, kūrėjai atskleidė keletą šio elektromobilio išorės dizaino užuominų.

Žvilgsnis pro rombo skylutę: „Renault“ atskleidė naujojo elektrinio „4 E-Tech“ dizaino užuominųGrotelės

Pailgos grotelės turi tikslų, ištisinį apšviestą apvadą, juosiantį abiejuose galuose išdėstytus apvalius LED priekinius žibintus. „Renault 4 E-Tech“ elektromobilis yra pirmasis gamintojo modelis, kurio priekinės dalies centre yra apšviesta emblema, iškart primenanti 1960-ųjų pirmtaką, tačiau įgaunanti technologišką, šiuolaikišką ir originalią aurą.

Žvilgsnis pro rombo skylutę: „Renault“ atskleidė naujojo elektrinio „4 E-Tech“ dizaino užuominųLogotipas

Ant bagažinės dangčio esanti minkštai apmušta emblema 4 simbolizuoja automobilio pavadinimą.

Žvilgsnis pro rombo skylutę: „Renault“ atskleidė naujojo elektrinio „4 E-Tech“ dizaino užuominųGaliniai žibintai

Iš trijų dalių susidedantys piliulės formos galiniai žibintai buvo panaudoti „Renault 4L“ modelyje. Jie tebėra ir naujajame modelyje. Čia jie yra vertikalūs, tačiau juose įdiegtos šiuolaikinės technologijos ir atnaujinta moderni estetika. Jie pabrėžia elektrinio „Renault 4 E-Tech“ išskirtinį charakterį, o blizgus juodas kontūras suteikia rafinuotumo.

Žvilgsnis pro rombo skylutę: „Renault“ atskleidė naujojo elektrinio „4 E-Tech“ dizaino užuominųMažasis langas

„Renault 4 E-Tech“ tebeturi firminius trapecijos formos mažuosius langus, tiksliai išdėstytus virš galinių ratų. Tai – vienas iš akimirksniu atpažįstamų originaliojo „Renault 4“ skiriamųjų ženklų.

Žvilgsnis pro rombo skylutę: „Renault“ atskleidė naujojo elektrinio „4 E-Tech“ dizaino užuominų

 

Durų slenksčių iškilumai

Elektrinio „Renault 4 E-Tech“ šonai, primenantys vėlesnių 4L kartų plastikinius skydus, turi tris lygiagrečias, iškilias linijas ant kėbulo, kurios formuoja automobilio profilį.

Žvilgsnis pro rombo skylutę: „Renault“ atskleidė naujojo elektrinio „4 E-Tech“ dizaino užuominųSparnai

Nuo priekinio stiklo šonų iki ratų arkų besitęsianti plokštelė primena originaliam „Renault 4“ būdingus priekinius buferius.

Žvilgsnis pro rombo skylutę: „Renault“ atskleidė naujojo elektrinio „4 E-Tech“ dizaino užuominųAptakas

Neįmanoma nepastebėti užuominos apie originalaus „Renault 4“ stogo formą. Pačiame stogo gale esantis oro aptakas ryškiai papildo automobilio siluetą.

Žvilgsnis pro rombo skylutę: „Renault“ atskleidė naujojo elektrinio „4 E-Tech“ dizaino užuominųBagažinės dangtis

Bagažinės dangčio kampas, kuris baigiasi žemu krovimo slenksčiu, yra vienas iš elektrinio „Renault 4 E-Tech“ skiriamųjų bruožų.

Žvilgsnis pro rombo skylutę: „Renault“ atskleidė naujojo elektrinio „4 E-Tech“ dizaino užuominųBamperiai

1960 m. chromuotų ir guminių bamperių neliko, tačiau priekinis ir galinis bamperiai yra su vertikaliais apvadais, taip pagerbiant originalųjį „Renault 4“.

Žvilgsnis pro rombo skylutę: „Renault“ atskleidė naujojo elektrinio „4 E-Tech“ dizaino užuominųĮtraukiamas stogas iš audinio

Kai kuriose elektrinėse „Renault 4 E-Tech“ versijose, kaip ir kai kuriuose jo bendravardžio pirmtakuose, galite važiuoti vėjui kedenant jūsų plaukus. Jo stogas iš audinio plačiai atsidaro ir suteikia nepakartojamą laisvės pojūtį.

 Prancūzų gamintojas suteikia galimybę „R4 R Pass“ turėtojams užsisakyti „4 E-Tech“ elektromobilį „Renault“ tinklo atstovybėse 15 dienų anksčiau nei plačioji visuomenė, t. y. jau nuo spalio 1-osios. Tiesa, tokia galimybė suteikiama tik gyventojams Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje, Ispanijoje, Belgijoje, Nyderlanduose ir Jungtinėje Karalystėje. Jie modelius gaus pirmieji.

 

ŽYMĖ:
Pasidalink