„Škoda” parodė atnaujintus hečbeką „Scala” ir krosoverį „Kamiq”

Pasaulinė abiejų kompaktiškų čekų prekės ženklo naujovių premjera įvyks po poros savaičių, rugpjūčio 1 d. Kol kas gamintojas parodė tik išorės dizainą.

Hečbeką „Scala”  Škoda pristatė 2018 m. gruodžio pabaigoje, modelio pardavimai Europoje prasidėjo 2019 m. pradžioje. Šis modelis pakeitė „Škoda Rapid Spaceback”. Apie tai, kad bendrovė kuria atnaujintą penkerių durų versiją, tapo žinoma dar 2021 m. Kompaktiškas krosoveris „Škoda Kamiq” buvo pristatytas 2019 m. vasarį o rinkoje pasirodė tų pačių metų rudenį. Dabar čekų markė parodė, koks bus atnaujintas šių modelių eksterjeras.

Kol kas parodyti tik atnaujinto hečbeko „Scala”  ir krosoverio „Kamiq” eksterjero eskizai. Sprendžiant iš jų, parketinis visureigis turės didesnes jau pažįstamo rašto groteles, taip pat modifikuotą oro įsiurbimo angą, integruotą į apatinę priekinio buferio dalį. Sprendžiant iš paveikslėlio, priekiniai LED žibintai įgaus siauresnę formą, o „apatiniame aukšte” esantys pagrindinių žibintų blokai, atvirkščiai, taps platesni.

Bus atnaujintas „Škoda Kamiq” galas. Jis turės kitokį galinį buferį su sportiškesniu difuzoriumi. Žibintų forma, aišku, išliks tokia pati, nors gali būti, kad „Škoda” pakeis raštą, suskirstydami į atskirus sektorius. Be to, sprendžiant iš eskizų, atnaujintas krosoveris turės siauresnius šoninius veidrodėlius.

Sprendžiant iš eskizų, „Škoda Scala” bus atnaujinta maždaug tuo pačiu principu: automobilis turi didesnes radiatoriaus groteles su sudėtingesniu juodų vertikalių elementų raštu. Be to, hečbekas turi kitokio dizaino apatinę priekinio buferio dalį su centrine ir dviem šoninėmis oro įsiurbimo angomis. Šiek tiek pakeista priekinės optikos forma ir pagrindinių LED žibintų raštas.

Sprendžiant iš vaizdų, penkiadurio galas sulaukė minimalių pokyčių: žibintų forma yra tokia pati, tačiau pasikeis šviestuvų raštas, todėl bendrovė pažymėjo, kad jų grafika taps „rafinuotesnė”. Galinis bamperis taip pat išliks beveik toks pat. Abu automobiliai taip pat gaus naujus originalius ratlankius.

Bendrovė dar neatskleidė, kokie technologiniai pokyčiai laukia „Škoda Scala” ir „Kamiq”, tik pažymėjo, kad modeliai turės „technologinių patobulinimų”. Preliminariais duomenimis, atnaujintas hečbekas ir krosoveris technologijas gali pasiskolinti iš neseniai pristatyto restilizuoto „Volkswagen T-Cross”.

Išsami informacija apie atnaujintą „Škoda Scala” hečbeką ir „Kamiq” krosoverį bus atskleista per premjerą, kuri skaitmeniniu būdu įvyks po dviejų savaičių, rugpjūčio 1 d.

Primename, kad netrukus „Škoda” taip pat pristatys naujos kartos „Škoda Kodiaq” ir „Superb”. Anksčiau gamintojas paskelbė oficialias užmaskuotų naujojo krosoverio ir penkiadurio prototipų, atliekančių bandymus kelyje, nuotraukas.

ŽYMĖ:
Pasidalink